Patru persoane au murit din cauza frigului in Bulgaria, unde mii de abonati ai companiei CEZ au ramas fara electricitate miercuri, iar unele drumuri erau blocate.

Potrivit site-ului, un barbat in varsta de 76 de ani a murit dupa ce a ramas blocat in zapada, in satul Povet, in apropiere de frontiera bulgaro-turca. Alti trei barbati au murit in urma unor "incidente legate de vreme" in sate din estul tarii, in ultimele doua zile.

Ninsori abundente au provocat pene in alimentarea cu electricitate, miercuri, si au blocat unele drumuri.

In total, 4.446 de clienti CEZ nu aveau electricitate, a anuntat compania, adaugand ca unitati speciale actionau pentru reluarea alimentarii in regiunea Kiustendil, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, in regiunile Burgas, Razgrad, Haskovo si Sumen, erau inchise 151 de scoli. Trei autobuze scolare au ramas blocate, miercuri, in sate din zona orasului Sumen, dar au fost desapezite.

Portiuni din drumul care asigura legatura intre Dobrici si Silistra erau inchise, iar in zona Targoviste vizibilitatea era de 150-200 metri. De asemenea, Trecatoarea Sipka era inchisa pentru vehiculele de peste zece tone. Portul Varna a fost inchis temporar, din cauza rafalelor puternice de vant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.