Intreprinzatorii au la dispozitie in acest an fonduri de 60 milioane lei prin 9 programe nationale derulate de Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, la care se adauga 10 milioane de lei, pentru programul Kogalniceanu, pentru care Finantele nu au avizat inca prelungirea in 2014.

Bugetul din acest an reprezinta 92% din sumele alocate anul trecut, cand intreprinzatorii au avut la dispozitie sapte programe nationale multianuale prin Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism (DIMMMAT).

Departamentul pentru IMM-uri a publicat proiectele de procedura privind implementarea celor noua programe. Acestea sunt programul UNCTAD/EMPRETEC Romania pentru sprijinirea dezvoltarii IMM-urilor, programul de dezvoltare si modernizare a activitatilor de comercializare a produselor si serviciilor de piata, programul national multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul IMM-urilor, programul pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului, programului Mihail Kogalniceanu, programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre tinerii intreprinzatori, programul pentru stimularea crearii, dezvoltarii si promovarii brandurilor sectoriale, sub-sectoriale si de produs, programul de infiintare si dezvoltare de incubatoare tehnologice si de afaceri si programul START, scrie MEDIAFAX.

In proiectul ghidului privind programul Mihail Kogalniceanu, prin care IMM-urile pot obtine credite de pana la 400.000 de lei, cu dobanda subventionata, reprezentantii DIMMMAT mentioneaza ca "nu este inca aprobat cadrul legal, intrucat Ministerul Finantelor Publice nu a avizat pentru anul 2014 actul normativ de prelungire a derularii acestuia".

"De la Departamentul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism a fost transmis proiectul de Hotarare de Guvern de prelungire si nota de fundamentare. De asemenea, DIMMMAT a transmis o adresa si catre Consiliul Concurentei prin care solicitam avizul pentru prelungirea programului Mihail Kogalniceanu. In acest moment asteptam raspunsul de la Consiliul Concurentei", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentantii DIMMMAT.

Bugetul alocat in 2014 pentru acest program este cu peste 6 milioane de lei mai redus decat cel de anul trecut, cand fondurile au fost de 16,115 milioane de lei.

Citeste si:
Financial Forum 2022 - Impactul startup-urilor și IMM-urilor în...
Financial Forum 2022 -...

DIMMMAT a reluat programul UNCTAD/EMPRETEC Romania pentru sprijinirea dezvoltarii IMM-urilor si deruleaza in premiera programul pentru stimularea crearii, dezvoltarii si promovarii brandurilor sectoriale, sub-sectoriale si de produs.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.