Primul presedinte al Ucrainei independente Leonid Kravciuk a subliniat in fata membrilor Parlamentului, miercuri, ca tara se afla "in pragul razboiului civil", invitand deputatii sa se implice in vederea unei iesiri din criza.

"Lumea intreaga isi da seama si Ucraina isi da seama ca tara se afla in pragul razboiului civil", a declarat Kravciuk, presedinte in perioada 1991-1994, indemnand deputatii sa creeze "un plan se solutionare a conflictului".

"Aceasta este o revolutie. Este o situatie dramatica si este necesar sa actionam cu cea mai mare responsabilitate", a adaugat el.

Interventia sa a fost ovationata. Sedinta a fost intrerupta pana la ora 12.00 GMT (14.00, ora Romaniei).

Leonid Kravciuk a vorbit in deschiderea unei noi sedinte consacrate iesirii din criza care afecteaza Ucraina de peste doua luni, printr-o miscare de contestare care a devenit violenta incepand de la mijlocul lui ianuarie, cand au avut loc confruntari, la Kiev, soldate cu trei morti, potrivit unui bilant oficial, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.