Cel putin 17 persoane au murit din cauza frigului in Polonia in cursul weekend-ului, unde temperaturile s-au apropiat de minus 20 de grade in unele regiuni, arata datele politiei, citate de Centrul guvernamental de criza.

"In ultimele 48 de ore, 17 persoane au murit de hipotermie", ceea ce ridica numarul total de victime din ultimele patru zile la 26 de persoane, a declarat purtatoarea de cuvant a Centrului, Bozena Wysocka.

Bilantul victimelor inregistrate de la 1 noiembrie se ridica, astfel, la 52 de persoane, a precizat purtatoarea de cuvant.

In aceasta iarna, valul de frig a ajuns foarte tarziu, insa brusc, in Polonia, unde pana acum temperaturile au fost relativ ridicate pentru aceasta perioada, scrie MEDIAFAX.

Valul de frig afecteaza Polonia de cinci zile. Cele mai scazute temperaturi au fost inregistrate in estul tarii, in special la Wlodawa, unde au ajuns la minus 22 de grade Celsius si la minus 24 de grade Celsius in noaptea de sambata, potrivit datelor publicate de Institutul de Meteorologie din Polonia.

Iarna trecuta, aproximativ 200 de persoane au murit de hipotermie in Polonia. Majoritatea victimelor sunt persoane fara locuinta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.