O relicva religioasa - o fiola continand sange al fostului papa Ioan Paul al II-lea - a fost furata dintr-o biserica din centrul Italiei, iar 50 de carabinieri cerceteaza zona pentru a o recupera, a anuntat luni presa italiana.

Fiola a fost furata in urma cu doua zile, alaturi de o cruce, din micuta biserica San Pietro della Ienca, aflata intr-o zona muntoasa din Abruzzo, o regiune din centrul Italiei, unde fostul papa polonez, decedat in 2005, obisnuia sa se plimbe si sa schieze, relateaza cotidianul La Repubblica, potrivit mediafax.

Caini special dresati participa la aceasta operatiune de cautare, iar Parchetul din Aquila a deschis o ancheta.

Potrivit lui Pasquale Corriere, presedintele asociatiei culturale "San Pietro della Ienca", citat de agentia de presa Ansa, in lume exista doar trei fiole care contin sange al fostului papa Ioan Paul al II-lea.

Un relicvar continand o fiola cu sange al papei Ioan Paul al II-lea a fost deja furat in august 2012, insa a fost recuperat de politie dupa doar cateva ore.

Ioan Paul al II-lea si papa italian Ioan al XXIII-lea vor fi canonizati pe 27 aprilie, in cadrul unei sarbatori unice la Vatican, a anuntat in septembrie papa Francisc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.