Coreea de Nord a facut apel vineri la incetarea tuturor ostilitatilor cu Coreea de Sud, potrivit unei scrisori deschise trimise autoritatilor sud-coreene de catre liderul nord-coreean Kim Jong-un.

"Pentru (...) a ameliora relatiile dintre Nord si Sud si pentru a inceta toate actiunile militare ostile, este important sa luam o decizie curajoasa", potrivit unei scrisori a Comisiei Nationale de Aparare (NDC), principala institutie militara a Coreei de Nord.

Saptamana trecuta, NDC a facut o serie de propuneri, indemnand Coreea de Sud sa anuleze exercitiile militare comune cu Statele Unite si recomandand un moratoriu privind incetarea insultelor intre cele doua tari.

Seulul a respins aceste propuneri, pe care le considera drept un "fals" exercitiu de propaganda, si a avertizat ca Phenianul, dimpotriva, ar vrea sa pregateasca terenul pentru o noua provocare, scrie MEDIAFAX.

"Este regretabil ca autoritatile sud-coreene raman blocate intr-o atitudine incorecta si pe o pozitie negativa", a anuntat NDC.

Sudul "nu ar trebui sa puna la indoiala (propunerea noastra) fara sa reflecteze", a adaugat NDC.

Phenianul nu cere Coreei de Sud sa puna capat manevrelor sale obisnuite, ci sa "inceteze exercitiile sale in vederea unui razboi cu forte externe", potrivit scrisorii NDC.

In mod traditional, tensiunile din Peninsula Coreeana se intensifica inainte de efectuarea exercitiilor militare americano - sud-coreene, pe care Phenianul le condamna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.