O carte cu insemnari ale lui Ioan Paul al II-lea, care nu au fost arse dupa moartea papei de catre fostul sau secretar si "care dezvaluie o parte din sufletul" fostului Suveran Pontif, va fi publicata pe 5 februarie in Polonia, a anuntat miercuri editura Znak.

In testament, Papa polonez a cerut ca insemnarile personale sa fie arse, insa Stanislaw Dziwisz, fostul sau secretar, in prezent cardinalul Cracoviei, a decis sa pastreze o parte din ele.

"Insemnarile si corespondenta care era necesar sa fie arse au fost arse, distruse", a anuntat cardinalul la prezentarea cartii, la Cracovia, in sudul Poloniei, citat de agentia PAP.

Reflectiile Papei, publicate in aceasta carte, intitulata "Sunt in mainile lui Dumnezeu. Note personale 1962-2003", sunt insemnari despre amintiri, a precizat el, scrie MEDIAFAX.

"Papa a dezvaluit aici o parte din sufletul sau, din intalnirea sa cu Dumnezeu, contemplarea, devotiunea, si in aceste lucruri consta cea mai mare valoare a acestei publicatii", a declarat fostul secretar.

"Nu am avut nicio indoiala. Sunt lucruri foarte importante, care vorbesc despre spiritualitate, despre om, despre un mare papa si ar fi fost o crima sa fie distruse", a subliniat el.

Publicarea cartii are loc cu putin timp inainte de canonizarea lui Ioan Paul al II-lea, papa in perioada 1978-2005, pe 27 aprilie, la Vatican. Papa polonez va fi canonizat in aceeasi zi cu Papa italian Ioan al XXIII-lea, care a condus Biserica in perioada 1958-1963. Ioan Paul al II-lea, primul papa polonez din istorie, conservator si extrem de popular in cele peste o suta de tari in care a purtat cuvantul Bisericii, va fi canonizat in timp record, la doar noua ani de la deces.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.