Liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, i-a indemnat pe jihadisti, intr-un mesaj audio postat online joi, sa inceteze "imediat" luptele fratricide pe care le poarta in Siria.

Adresandu-se "tuturor gruparilor jihadiste si oricarei persoane libere care actioneaza cu scopul indepartarii regimului (presedintelui sirian Bashar) al-Assad", liderul Al-Qaida cere "incetarea imediata a luptelor intre frati".

O serie de coalitii siriene, satule de abuzuri atribuite jihadistilor din cadrul miscarii Statul Islamic in Irak si Levant (SIIL) si de vointa hegemonica a acestei filiale Al-Qaida, au intors armele impotriva gruparii, la inceputul lui ianuarie, in zone aflate sub controlul rebeliunii din nordul Siriei, scrie MEDIAFAX.

Aceste confruntari armate intre fosti aliati in cadrul luptei impotriva regimului al-Assad s-au soldat cu aproximativ 1.100 de morti, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului.

In noiembrie, al-Zawahiri a afirmat ca Frontul Al-Nusra este singura filiala Al-Qaida pe teritoriul Siriei, dezavuand SIIL.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.