Confruntarile care au izbucnit miercuri dimineata la Kiev s-au intensificat, manifestanti aruncand cu cocteiluri Molotov in directia fortelor de ordine, care ripostau tragand cu gloante de cauciuc si lansand grenade asurzitoare.

UPDATE

Cinci protestatari au murit in confruntarile cu fortele de ordine produse miercuri la Kiev, iar alti aproximativ 300 au fost raniti, anunta un centru medical al opozitiei.

"Deocamdata, avem cinci morti. Aproximativ 300 de persoane au fost ranite in cursul zilei de miercuri", a declarat coordonatorul centrului medical, Oleg Musii.



Doua persoane au decedat noaptea trecuta, dupa ce fortele de ordine au lansat un asalt asupra protestatarilor in a parta zi de confruntari violente, a anuntat miercuri opozitia ucraineana, informeaza presa ucraineana. In urma traumatismelor suferite in timpul ciocnirilor dintre sustinatorii opozitiei si organele de ordine a decedat astazi un al treilea protestatar, scrie adevarul.ro.

Fortele de ordine au folosit gloante de cauciuc si grenade lacrimogene, iar manifestantii au raspuns cu cocktailuri Molotov si pietre.

Presedintele ucrainean Viktor Ianukovici i-a indemnat miercuri pe ucraineni sa nu dea curs apelurilor unor "extremisti" si sa continue infruntarile violente din centrul Kievului, care s-au soldat cu doi morti.

"Regret profund moartea unor persoane in conflictul provocat de extremisti. Indemn oamenii sa nu dea curs apelurilor extremistilor politici", a declarat Ianukovici, citat intr-un comunicat difuzat de presedintie.

Rusia a denuntat "ingerinte straine" in afacerile interne ale Ucrainei, acuzand opozitia "extremista" de incalcarea Constitutiei.

"Puterea legitima a Ucrainei se confrunta cu ingerinte externe", a declarat Grigori Karasin, adjunctul ministrului rus de Externe, citat de agentia Interfax.

"Partea extremista a opozitiei incalca grosolan Constitutia tarii", a adaugat el.

Citeste si:
Efectele economice ale războiului din Israel. Violențele vor...
Efectele economice ale...

Uniunea Europeana s-a declarat "socata" de violentele din Ucraina, avertizand Kievul cu "posibile actiuni" si "consecinte" asupra relatiilor bilaterale. "Deplangem in termenii cei mai puternici utilizarea fortei si violentele", a declarat presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, adaugand ca UE analizeaza "posibile actiuni si consecinte asupra relatiilor bilaterale". "Este prematur sa spun care vor fi aceste actiuni; vor fi decise la nivel colectiv. Suntem socati de ultimele stiri venite din Ucraina", a subliniat Barroso, potrivit MEDIAFAX.

Sursa video: rt.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.