Un manifestant a fost ucis de catre politie, prin impuscare, la Kiev, a declarat miercuri o sursa din cadrul opozitiei, dupa ce fortele de ordine au lansat un asalt asupra protestatarilor, in a parta zi de confruntari violente, a anuntat miercuri opozitia ucraineana.

Fortele de ordine au lansat miercuri, catre ora 6.00 GMT (8.00, ora Romaniei), o ofensiva asupra manifestantilor retrasi in spatele baricadelor de pe strada Grusevski, in centrul orasului.

Imediat dupa lansarea asaltului si distrugerea partiala a baricadelor, politia parea sa se retraga. Imagini transmise de televiziunea ucraineana surprindeau politia procedand la arestari, scrie MEDIAFAX.

Anuntul mortii unui manifestant a aparut mai intai pe retele de socializare, dupa care a fost facut si de catre opozitie si confirmat de catre autoritati

"Barbatul a murit in aceasta (miercuri) dimineata, probabil ucis de un lunetist", a declarat o sursa din cadrul opozitiei pentru AFP.

Ministerul de Interne a confirmat moartea unui barbat in centrul Kievului, fara sa precizeze natura raniolor, potrivit Interfax.

"Exista un cadavru. este adevarat (...). Dar inca nu am stabilit cauzele ranilor", a declarat serviciul de presa al ministeruluui pentru agentia Interfax.

Serviciul medical improvizat al opozitiei a afirmat ca alt manifestant a decedat marti, dupa ce a cazut, duminica, de la peste zece metri inaltime, de pe o cladire, la intrarea stadionului Dinamo. Potrivit opozitiei, tanarul a murit in timp ce fortele de ordine luau cu asalt cladirea de pe care manifestanti aruncau cu cocteiluri Molotov si proiectile asupra politistilor. Acest eveniment nu a fost confirmat, insa, de catre Ministerul de Interne.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.