Fostul prezentator al televiziunii britanice BBC Jimmy Savile a abuzat sexual aproximativ o mie de minori in cladirile postului britanic, iar conducerea institutiei stia de acest lucru, potrivit mirror.co.uk.

Fosta judecatoare Janet Smith, care se ocupa de ancheta, crede ca s-ar putea sa nu se stie niciodata numarul total al victimelor violurilor si agresiunilor sexuale comise de Savile.

"Numarul este cutremurator. Sute de minori, aproape o mie, au fost victime ale lui Savile cand acesta reprezenta corporatia. Raportul (Smith) arata cum a fost posibil ca Savile sa comita timp de peste 40 de ani astfel de fapte, chiar sub nasul celor de la BBC", a indicat o sursa apropiata cercetarilor, scrie jurnalul.ro.

Potrivit unui raport al politiei, Savile, care a murit in 2011, a comis 214 infractiuni penale, intre care 34 de violuri in intreaga tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.