Al-Qaida antreneaza sute de britanici, care lupta in Siria, sa devina jihadisti, indemnandu-i sa comita atacuri la intoarcerea in tara, potrivit unui interviu cu un dezertor publicat de catre The Daily Telegraph in editia de luni.

Dezertorul, prezentat sub numele Murad si ca fiind membru al "Statului Islamic in Irak si al-Sham" (SIIS), a declarat pentru cotidianul britanic ca alti recruti provenind din Europa si Statele Unite sunt antrenati, de asemenea, sa pregateasca masini-capcana, dupa care sunt trimisi acasa cu scopul de a forma celule teroriste.

"Strainii erau mandri de (atentatele teroriste de la) 11 septembrie si de atentatele de la Londra. Un american a declarat ca visa sa arunce in aer Casa Alba", a spus Murad, scrie MEDIAFAX.

Acest martor a calificat antrenamentul SIIS, o filiala Al-Qaida in Irak, ca "foarte extremist".

Serviciile de informatii britanice estimeaza la aproximativ 500 numarul combatantilor britanici in Siria si se tem ca acestia se pot intoarce in tara radicalizati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.