Un "Mars pentru viata", organizat de opozantii avortului in Franta, a reunit duminica la Paris 16.000 de persoane, potrivit politiei, si 40.000 potrivit organizatorilor.

Manifestantii, impulsionati de "exemplul" spaniol, protestau data de unele dispozitii ale unui proiect de lege, care va fi discutat incepand de luni de catre deputatii francezi si care, potrivit criticilor sai, "banalizeaza total" intreruperea voluntara de sarcina.

Defiland si strigand "Da vietii" au "Viva Espana", numerosi manifestanti arborau culorile rosu si galben ale Spaniei, unde Guvernul de dreapta intentioneaza sa suprime dreptul la avort, votat in 2010, cu exceptia catorva cazuri foarte precise.

Manifestantii au primit sustinerea Papei Francisc, care i-a invitat sambata sa "isi mentina atentia vie pentru acest subiect atat de important", scrie MEDIAFAX.

Cu exceptia lui 2013, cand s-a alaturat unei manifestatii mai mari impotriva casatoriilor intre persoanele de acelasi sex, "Marsul pentru viata" este organizat in fiecare an la Paris din 2005 de circa 15 asociatii in jurul datei aniversare a legii din 1975, care a legalizat avortul in Franta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.