Coalitia opozitiei siriene s-a pronuntat, sambata la Istanbul, in cadrul unui vot in favoarea trimiterii unei delegatii saptamana viitoare la conferinta de pace supranumita Geneva II, destinata gasirii unei solutii politice la razboiul civil din Siria.

In cadrul acestui scrutin cu buletine secrete, 58 de membri ai Coalitiei au votat in favoarea acestei participari, 14 au votat impotiva, doi s-au abtinut si unul a lasat buletinul alb, potrivit rezultatelor comunicate de Coalitie.

Acest vot a avut loc dupa mai multe ore de discutii aprinse intre membrii opozitiei moderate a presedintelui sirian Bashar al-Assad, reuniti de la pranz cu usile inchise intr-un hotel de la indepartata periferie a Istanbulului, scrie MEDIAFAX.

Coalitia era foarte divizata cu privire la oportunitatea de a se aseza la masa de negocieri cu reprezentantii regimului de la Damasc, asa cum o indeamna de mai multe saptamani sustinatorii sai occidentali si arabi.

Organizata de Statele Unite si Rusia sub supravegherea ONU, conferinta supranumita Geneva II, care va incepe miercuri la Montreux (Elvetia), ar trebui sa permita incheierea razboiului civil din Siria, soldat cu peste 130.000 de morti si milioane de refugiati din martie 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.