Guvernatorul Californiei a decretat, vineri, situatie de urgenta din cauza secetei care afecteaza acest stat american si care ar putea fi cea mai grava din ultimul secol.

Instituirea situatiei de urgenta permite Californiei sa beneficieze de ajutorul Guvernului federal pentru a combate seceta care a transformat hectare intregi de padure in uscaturi gata sa ia foc. Joi, un incendiu a devastat o zona forestiera din apropiere de Los Angeles, determinand evacuarea a peste 900 de case.

Guvernatorul Californiei Jerry Brown le-a cerut vineri locuitorilor statului sa isi diminueze consumul de apa cu cel putin 20 la suta: "Nu putem face sa ploua, dar putem sa fim mai bine pregatiti pentru a face fata teribilelor consecinte pe care seceta din California le poate provoca, intre care o scadere drastica a apei disponibile pentru fermierii si comunitatile noastre si un risc crescut de incendii in zonele rurale si urbane", scrie MEDIAFAX.

La San Francisco, guvernatorul a vorbit in fata jurnalistilor de posibilitatea ca aceasta seceta sa fie "cel mai mare dezastru inregistrat in ultimii aproximativ 100 de ani in care s-au pastrat date".

Statul sufera de cea de-a treia iarna secetoasa consecutiv, iar nivelul rezervoarelor de apa este din ce in ce mai scazut.

"Sezonul ploilor in 2012 si 2013 a fost deosebit de uscat in tot statul", subliniaza departamentul resurselor de apa californian in ultimul raport privind seceta. "Sezonul 2014, care a inceput la 1 octombrie, pleaca de pe aceleasi baze. Precipitatiile in unele zone ale statului se apropie de anul cel mai secetos inregistrat vreodata", adauga el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.