Presedintele rus, Vladimir Putin, a declarat vineri ca homosexualii nu ar trebui sa se teama ca vor fi urmariti la Jocurile Olimpice de la Soci din februarie, aparand insa controversata lege privind "propaganda" homosexuala fata de minori.

"Nu vom interzice nimic si nu vom aresta pe nimeni. La noi nu exista responsabilitate (penala) pentru astfel de relatii, contrar altor tari ale lumii", a declarat Putin, citand unele state din Statele Unite, potrivit imaginilor difuzate de televiziunile ruse.

"Puteti sa stati linistiti si relaxati, dar lasati copiii in pace", a adaugat el in cadrul intalnirii de la Soci cu tineri voluntari din diverse tari, care vor participa la primirea invitatilor la Jocurile Olimpice, din perioada 7-23 februarie, in acest oras din sudul Rusiei.

"La noi nu exista interdictie pentru forme netraditionale de relatii sexuale", expresie folosita in Rusia pentru a califica homosexualii, a subliniat Putin, scrie MEDIAFAX.

"La noi, propaganda homosexuala si pedofilia sunt interzise. Tin sa insist asupra acestui lucru", a adaugat el.

O lege care pedepseste "propaganda" homosexuala in fata minorilor cu amenzi si inchisoare a fost promulgata in iunie de Vladimir Putin. Acest text controversat a provocat critici vehemente, in special in Occident, si apeluri la boicotarea Jocurilor Olimpice de la Soci.

Aparatorii cauzei homosexuale se tem ca formularea imprecisa a acestei legi va fi folosita pentru a interzice orice eveniment organizat de homosexuali.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.