Secretarul general al ONU Ban Ki-moon a declarat miercuri, in cursul unei Conferinte a donatorilor, in Kuwait, ca jumatate din populatia siriana are nevoie de un ajutor de urgenta, in aceasta tara devastata de razboi.

Prezent la conferinta, secretarul de Stat american John Kerry a anuntat ca Statele Unite vor suplimenta cu 380 de milioane de dolari ajutorul umanitar destinat victimelor conflictului armat din Siria.

"Aproape 9,3 milioane de persoane au nevoie de un ajutor umanitar de urgenta", a declarat Ban Ki-moon, exprimandu-si totodata speranta ca viitoarea conferinta de pace prevazuta de la 22 ianuarie, in Elvetia, va conduce la formarea unui Guvern de tranzitie si la incetarea baii de sange.

"Razboiul civil din Siria nu este doar o problema siriana", a declarat, la randul sau, Kerry, adaugand ca suma totala a ajutorului umanitar american acordat tarii atinge 1,7 miliarde de dolari, scrie MEDIAFAX.

Aceasta noua suma este destinata atat persoanelor afectate de razboi in Siria, cat si refugiatilor din tarile vecine, a precizat el in cursul reuniunii internationale organizate de catre ONU, care spera sa mobilizeze 6,5 miliarde de dolari in favoarea victimelor razboiului din Siria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.