Papa Francisc si-a exprimat, luni, "oroarea" pe care i-o inspira avortul, folosirea copiilor drept soldati sau formele de trafic de fiinte umane carora acestia din urma le cad victime.

"Deseori, fiintele umane sunt aruncate ca si cum ar fi lucruri ce nu mai sunt necesare. De exemplu, doar gandul ca sunt copii care nu vor putea vreodata sa vada lumina zilei, victime ale avortului, imi provoaca oroare", declarat el, potrivit MEDIAFAX.

In interventia sa in fata corpului diplomatic reunit in Sala Clementina de la Vatican, papa si-a exprimat, de asemenea, "oroarea" pe care i-o inspira "copiii folositi ca soldati, supusi violentelor sau ucisi in conflicte armate sau cei care sunt obiect de schimb in aceasta teribila forma de sclavie moderna care este traficul de fiinte umane, o crima impotriva umanitatii".

Papa a denuntat drama foamei de care sufera copiii, "daca ne gandim la cata mancare se risipeste in fiecare zi in numeroase locuri din lume".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.