Lupte pentru teritoriu au izbucnit intre prostituate romance, multe de origine roma, in estul Londrei, in contextul in care unele femei sunt "taxate" cu suma de 200 de lire sterline pe saptamana (aproximativ 241 de euro) pentru a lucra pe anumite strazi.

Potrivit publicatiei, unele dintre femei par ca sunt minore si ca sunt victime ale traficului de persoane. Ele lucreaza in "zone rosii" din estul Londrei, la Newham si Redbridge, dar si in alte orase importante, ca Birmingham si Manchester.

O tanara, care a declarat pentru The Observer ca este majora, a spus ca a fost amenintata de romance mai in varsta, la Newham. "Mi-au spus ca, daca vreau sa continui sa lucrez la coltul strazii unde lucram, sa le dau 200 de lire sterline pe saptamana, pentru ca «detin» acea zona si sunt pe teritoriul lor. Am refuzat si m-am mutat altundeva. Nu castig foarte multi bani din prostitutie, doar aproximativ 70 de lire sterline pe noapte (aproximativ 85 de euro) si nu imi permit sa platesc asemenea sume", a afirmat ea.

Alta data, un grup de romance mai in varsta au inconjurat doua tinere lucratoare sexuale stradale si le-au cerut suma de 200 de lire sterline ca "taxa" pentru ca stateau acolo, scrie MEDIAFAX.

Lucratoarele sexuale din Manchester au ajuns atat in atentia politiei, cat si a Ministerului de Interne. Greater Manchester Police (GMP) a confirmat ca weekendul trecut a efectuat prima operatiune comuna cu ministerul vizand acest grup.

Un purtator de cuvant GMP a declarat ca sase prostituate - cinci romance si o ceha - au fost chestionate cu privire la statutul lor ca imigrante si prostitutie. Niciuna nu a fost arestata sau acuzata, iar doua au fost de acord sa plece voluntar din tara, neavand dreptul sa se afle in Marea Britanie.

"In unele cazuri pare ca este o operatiune bine pusa la punct, persoane din tara lor aranjand ca femei sa vina sa munceasca aici", a declarat purtatorul de cuvant, adaugand ca unele ar putea "lucra pentru o anumita grupare infractionala".

In octombrie, Mariana Popa, in varsta de 24 de ani, o prostituata romanca, a fost ucisa la Ilford. Farooq Shah, in varsta de 20 de ani, a fost acuzat de uciderea ei. Politia metropolitana a efectuat Operatiunea Clearlight la Redbridge, in cadrul luptei impotriva prostitutiei in zona.

Citeste si:
A 77-a zi de război: Rușii vor controlul total asupra teritoriului...
A 77-a zi de război: Rușii...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.