Numarul total al persoanelor fumatoare la nivel global este intr-o continua crestere, in prezent aproape 1 miliard de oameni avand acest obicei, se arata intr-un studiu citat de bbc.co.uk.

Desi fumatul este din ce in ce mai putin popular in multe zone ale lumii, numarul total al fumatorilor este intr-o continua crestere, se arata intr-un studiu realizat de Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) de la Universitatea din Washington, Statele Unite ale Americii, publicat in JAMA.

In anul 2012, 967 de milioane de oameni fumau in fiecare zi, in comparatie cu 721 de milioane in 1980, arata datele colectate din 187 de tari.

Numarul mare de fumatori are legatura cu cresterea demografica, au declarat cercetatorii pentru publicatia JAMA. Astfel, numarul crescut al persoanelor care fumeaza este explicabil, intrucat populatia planetei s-a dublat in ultimii 50 de ani, ajungand la sapte miliarde.

Cateva tari mari, inclusiv Bangladesh, China si Rusia, au inregistrat, in ultimii ani, un numar crescut de fumatori, arata cele mai recente cifre. Unele dintre cele mai mari procente ale persoanelor care fumeaza se inregistreaza in tarile dezvoltate, potrivit studiului IHME.

In prezent, aproximativ 3 din 10 barbati (31%) si 1 din 20 de femei (6%) fumeaza zilnic, in comparatie cu 4 din 10 barbati (41%) si 1 din 10 femei (10%) in 1980.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.