Polonia se va opune, la nivelul Uniunii Europene, oricarui plan de modificare a regulilor imigratiei la nivel comunitar, avertizeaza premierul Donald Tusk, dupa ce omologul sau britanic, David Cameron, a evocat posibilitatea modificarii criteriilor de acordare a indemnizatiilor imigrantilor din UE.

"Daca cineva doreste modificarea unui tratat UE pentru a face acest lucru posibil, fie ca este vorba de David Cameron sau de oricine altcineva, Polonia va exercita dreptul de veto", a declarat Tusk, citat de AFP.

"Acest tip de modificare necesita unanimitate si atat timp cat state precum Marea Britanie, Polonia, Germania sau Olanda vor fi membre UE, modificarea tratatului va fi imposibila", a insistat premierul polonez.

"Daca premierul Cameron vrea sa schimbe regulile din Marea Britanie, unde exista deficiente si unde se poate abuza de sistemul social, sigur ca are dreptul sa o faca", a subliniat Tusk. "Dar nici acolo nu pot fi adoptate reglementari care sa vizeze un singur grup national, ci trebuie sa fie vizati toti potentialii beneficiari; nimeni nu are dreptul sa ii stigmatizeze pe polonezi sau orice alt grup particular", a spus Tusk, potrivit MEDIAFAX.

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a criticat, intr-un interviu acordat BBC, privilegiile de care beneficiaza imigrantii polonezi din Marea Britanie. In acelasi interviu, Cameron a declarat ca intentioneaza sa exercite presiuni la Bruxelles pentru a limita accesul cetatenilor UE pe piata britanica a muncii si ca va transforma reducerea imigratiei intr-o prioritate a renegocierii relatiei cu UE. Cameron insista ca Marea Britanie trebuie sa schimbe modul in care imigrantii pot solicita indemnizatii sociale si, in acelasi timp, sa limiteze numarul celor care vin in cautarea unui loc de munca, teme incluse printre subiectele pe care Londra doreste sa le discute cu celelalte state membre UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.