Ariel Sharon, aflat in coma de opt ani, se afla "in continuare intr-un pericol iminent de a muri", a anuntat duminica directorul spitalului din Tel Aviv in care fostul premier israelian este internat.

"Inima lui rezista mai bine decat am crezut noi, dar este in continuare intr-un pericol iminent de a muri (...) si sunt mai pesimist ca inainte", a declarat Zeev Rotstein intr-o conferinta de presa sustinuta in fata Spitalului Tel Hashomer de la Tel Aviv.

"Aceste functii vitale, in special cele renale, nu au repornit", a subliniat profesorul Rotstein.

Intrebat despre posibilitatea unei refaceri a lui "Arik" (diminutivul lui Ariel, un prenume care inseamna "leu" in ebraica"), el a raspuns ca nu este "profet, dar nu este posibila o iesire din criza".

Starea sanatatii fostului premier, aflat in coma in urma unui atac cerebral, pe 4 ianuarie 2006, se deterioreaza treptat incepand de miercuri.

Sharon va ramane in istorie ca cel care a pregatit si condus, in 1982, invazia Libanului vecin, la vremea respectiva el ocupand functia de ministru al Apararii, dar si ca primul sef al unui Guvern israelian care a efectuat o retragere dintr-o parte a teritoriilor palestiniene, ocupate incepand din 1967.

O comisie de ancheta a stabilit in privinta responsabilitatii lui Sharon ca acesta nu a prevazut si nici nu a impiedicat masacre in taberele palestiniene de refugiati de la Sabra si Shatila, la Beirut, in septembrie 1982, comise de catre o militie crestina aliata Israelului.

El a fost nevoit sa demisioneze, ceea ce nu l-a impiedicat sa devina premier in 2001, post in care a fost reconfirmat in 2003, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.