Marina Militara italiana a anuntat vineri ca a salvat in ultimele doua zile peste o mie de imigranti care incercau sa traverseze Marea Mediterana pentru a ajunge in Europa.

Operatiunile de salvare, efectuate de dispozitivul militar mobilizat de Italia in Marea Mediteraneana in cadrul "Mare Nostrum", s-au incheiat in cursul noptii, in largul Insulei Lampedusa (sud).

Potrivit unui comunicat al Marinei Militare, 233 de refugiati au fost recuperati miercuri seara, iar alti 823 joi seara, dintre care 30 sunt femei si 46 minori, a precizat aceeasi sursa.

Sase nave militare si elicoptere au fost implicate in aceste operatiuni. Refugiatii provin in mare parte din Egipt, Irak, Pakistan si din Tunisia. Ei urmeaza sa ajunga sambata in portul sicilian Augusta, scrie mediafax.

Mii de imigranti, provenind din Africa Subsahariana, dar si din Orientul Mijlociu si Asia Centrala incearca in fiecare an sa traverseze Marea Mediterana pentru a ajunge in tari UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.