Autoritatile chineze au dezmintit vineri orice legatura intre un vaccin impotriva hepatitei B fabricat de o firma locala si moartea a 17 bebelusi, care tocmai fusesera vaccinati.

Ancheta cu privire la decese, efectuata in perioada 13-31 decembrie, nu a permis sa se stabileasca vreo proba potrivit careia nou-nascutii au murit din cauza vaccinului administrat, au afirmat intr-un comunicat comun Comisia Nationala chineza pentru Sanatate si Planning Familial si Administratia Produselor Alimentare si Farmaceutice, scrie MEDIAFAX.

"S-a confirmat ca noua dintre cazuri nu au avut nimic a face cu vaccinul" produs de Laboratorul BioKangtai, se arata in comunicat. Este necesar sa fie efectuate autopsii pentru stabilirea cauzei celorlalte opt decese, precizeaza in continuare sursele citate.

Intr-o tara in care au loc numeroase scandaluri sanitare, decesele bebelusilor, anuntate de presa, au provocat o emotie puternica.

Autoritatile sanitare chineze au suspendat utilizarea vaccinului impotriva hepatitei B fabricat de catre BioKangtai, in asteptarea inchiderii anchetei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.