Secretarul de Stat american John Kerry s-a intalnit joi, la Ierusalim, cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, la inceputul unei noi misiuni care are drept scop avansarea negocierilor de pace dintre israelieni si palestinieni, tensionate in ultima perioada.

Aceasta intrevedere, la care au participat, de asemenea, ministii israelieni ai Apararii, Moshe Yaalon, si Justitiei, Tzipi Livni, a durat cinci ore.

Kerry urmeaza sa aiba o alta intrevedere cu Netanyahu vineri dimineata, inainte de vizita sa la Ramallah (in Cisiordania), unde va fi primit de catre presedintele palestinian Mahmoud Abbas, scrie MEDIAFAX.

Secretarul de stat american intentioneaza sa discute cu israelienii si palestinienii despre un proiect de "acord-cadru" american ce traseaza liniile mari ale unei reglementari definitive a conflictului israeliano-palestinian.

"Intentionez sa cooperez cu cele doua parti mai intens in urmatoarele zile, pentru a reduce diferentele referitoare la un cadru ce ar contine liniile directoare agreate pentru negocierile privind statutul final", a explicat Kerry.

"Un acord-cadru acceptat (de ambele tabere) ar fi un progres semnificativ care ar permite acoperirea tuturor problemelor de fond", precum cele legate de frontiere, securitate, statutul Ierusalimului si refugiati, a declarat el.

Totusi, israelienii si palestinienii in continuare se acuza reciproc de sabotarea eforturilor de pace.

Netanyahu a criticat faptul ca detinutii palestinieni eliberati saptamana aceasta au fost primiti ca "eroi" de catre Abbas.

"Israelul se indoieste tot mai mult de implicarea palestinienilor in procesul de pace", a afirmat premierul israelian.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.