Imigrantii romani si bulgari aduc "cunostinte si experienta" de care mediului de afaceri din Londra are "mare nevoie" si acopera un gol de competente pe care tinerii britanici nu il pot umple, afirma Camera de Comert din Londra, relateaza postul de televiziune ITV, in pagina electronica.

"Retorica politica privind lucratorii imigranti s-a accentuat in ultimele zile pe masura ce ne apropiem de data ridicarii restrictiilor. Totusi, dezbaterea nu ia in considerare beneficiile pe care imigratia le aduce economiei Londrei", a declarat directorul executiv al Camerei de Comert, Colin Stanbridge, in timp ce Marea Britanie, alaturi de alte opt tari europene, va ridica restrictiile pentru lucratorii romani si bulgari la 1 ianuarie, scrie mediafax.

El a precizat ca, de cele mai multe ori, imigrantii sunt lucratori inalt calificati "care aduc cu ei cunostinte si experienta de care mediul de afaceri din Londra are mare nevoie - acum - pentru a-si continua cresterea".

"Bineinteles, Guvernul trebuie sa ii inzestreze pe tinerii nostri cu competente de care are nevoie mediul de afaceri, dar acest lucru va dura cativa ani", a explicat Stanbridge.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.