Un octogenar a contractat virusul H9N2, o varianta lejera a gripei aviare, primul caz de acest tip detectat in Hong Kong dupa patru ani, au anuntat autoritatile luni.

"Cercetam in prezent un caz de gripa A H9N2 confirmat la (...) un barbat in varsta de 86 de ani", a declarat pentru jurnalisti Leung Ting-hung, de la Centrul pentru Protectie Sanitara din Hong Kong.

H9N2 este o tulpina a virusului gripei aviare care afecteaza in special ratele si gainile, dar poate fi transmis si la om. Conform legislatiei din Hong Kong, fiecare caz de contaminare trebuie facut public, a adaugat Leung, scrie mediafax.

Incepand din 1999, sapte cazuri de acest tip au fost inregistrate in Hong Kong, ultimul datand din 2009, potrivit aceleiasi surse.

Octogenarul, care locuieste la Shenzen, un oras situat in China continentala si in apropiere de Hong Kong, a fost diagnosticat ca fiind purtator al acestei boli dupa ce s-a intors in Hong Kong, sambata.

El se afla in prezent in stare stationara, izolat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.