Un tren care transporta petrol a deraiat, iar cateva vagoane ale acestuia au luat foc luni dupa-amiaza, in vestul oraselului Casselton, in statul american North Dakota.

Accidentul a avul loc luni, in jurul orei locale 14.10.

Pana in acest moment, nu au fost inregistrate victime. La fata locului se afla mai multe echipe de salvare. De asemenea, a fost emis cod rosu de alerta, iar locuitorii orasului au fost sfatuiti sa nu-si paraseasca casele.

Departamentul de pompieri din Casselton nu a precizat cate vagoane au fost implicate in acest accident.

Un pompier, citat de site-ul Newsdakota.com, a declarat ca trenul transporta petrol. Un purtator de cuvant al companiei Burlington Northern and Santa Fe (BNSF) Railway a confirmat ca trenul care a deraiat transporta titei.

Potrivit unor martori, fumul de la incendiu poate fi observat la distanta de cativa kilometri. Jurnalista Gretchen Hjelmstad, de la cotidianul american Valley News, a relatat ca "flacarile depasesc inaltimea de 30 de metri", iar o alta jurnalista a afirmat ca la locul accidentului au loc explozii, scrie MEDIAFAX.

"Am vazut o a treia explozie, iar vagoanele continua sa ia foc", a relatat ea. Anchetatorii incearca sa stabileasca cauzele acestui accident.

Casselton, cu o populatie de 2.400 de locuitori, este orasul din care provine actualul guvernator al statului North Dakota, Jack Dalrymple si alti patru predecesori ai sai.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.