Un cutremur cu magnitudinea de 5,1 s-a produs marti in nord-estul Tokyo, fara sa fie declansata alerta de tsunami, a anuntat Institutul american de geofizica USGS.

Nu au fost inregistrate victime sau daune materiale.

Seismul a avut loc la ora locala 10.03 (03.03, ora Romaniei), la o adancime de zece kilometri. Epicentrul a fost localizat de USGS pe coasta de est a prefecturii Ibaraki, pe malul Oceanului Pacific, la o distanta de aproximativ 80 de kilometri sud-vest de centrala avariata Fukushima Daiichi, scrie MEDIAFAX.

TEPCO, compania care administreaza centrala nucleara de la Fukushima, devastata de tsunami in martie 2011, a asigurat ca acest cutremur nu a dus la aparitia unor disfunctionalitati in activitatea centralei.

Cutremurul a fost resimtit, de asemenea, in nord-estul insulei Honshu.

Agentia de meteorologie japoneza nu a declansat nicio alerta de tsunami, iar principalele institutii de presa locale nu au constatat daune materiale semnificative.

Japonia este in continuare traumatizata de cutremurul cu magnitudinea 9 care s-a produs in largul coastelor sale de nord-est la 11 martie 2011 si care a declansat un tsunami de 10 si, pe alocuri, de 20 de metri inaltime, provocand moartea a 18.000 de persoane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.