Vizitatorii straini si imigrantii care vor avea de nevoie de tratament in caz de accidente si de urgenta din partea NHS, in Anglia, vor suporta costurile, propune Guvernul britanic, in cadrul unor masuri vizand descurajarea "turismului pentru sanatate", relateaza economica.net.

Potrivit modificarilor propuse, imigrantii si vizitatorii straini urmeaza sa plateasca pentru servicii de asistenta medicala primara, ca de exemplu interventii chirurgicale minore efectuate de catre medici generalisti, iar costurile cu eliberarea retetelor vor fi extinse. Vor plati mai mult pentru servicii subventionate, de exemplu oftalmologice si stomatologice, si pacientii care au dreptul la tratament gratuit din partea NHS.

Guvernul afirma ca nimeni nu va fi respins in camera de garda a serviciilor de urgenta, dar ca, dupa aceea, strainii vor achita factura. Consultatiile la medicul generalist si asistente vor ramane gratuite, pentru a asigura accesul initial, in vederea preveniri unor riscuri la adresa sanatatii publice precum tuberculoza, HIV-ul si infectiile cu transmitere sexuala.

Detaliile acestui sistem sunt in curs de elaborare, iar Guvernul afirma ca va publica un plan complet de punere in aplicare in martie. Masura are scopul sa descurajeze asa-numitul "turism pentru sanatate", urmand sa recupereze in total pana la 500 de milioane de lire sterline (peste 598,3 milioane de euro) pe an din banii platiti de catre contribuabili.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.