Nigel Farage, liderul formatiunii nationaliste Partidul Independentei Marii Britanii (UKIP), cere Guvernului britanic sa accepte refugiati sirieni, desi se opune eliminarii restrictiilor pentru cetatenii romani si bulgari, politicianul xenofob argumentand ca refugiatii sunt un lucru "diferit".

"Cred ca refugiatii sunt un element foarte diferit al imigratiei economice si cred ca Marea Britanie trebuie sa onoreze declaratia din anul 1951 privind statutul refugiatilor", a declarat Nigel Farage pentru BBC.

Guvernul britanic refuza sa accepte refugiati sirieni, preferand sa ofere doar asistenta financiara.

"Cred ca avem o responsabilitate, noi, cei care traim liber aici in Occident, de a incerca sa ii ajutam pe unii dintre acesti sirieni care isi parasesc tara pentru ca se tem pentru vietile lor", a subliniat Farage, potrivit MEDIAFAX.

Intrebat despre opozitia sa fata de eliminarea restrictiilor impuse romanilor si bulgarilor, Farage a explicat ca este necesara "o dezbatere adecvata despre diferenta dintre un refugiat - care se teme pentru viata sa - si cineva care migreaza din ratiuni economice".

Nigel Farage, liderul formatiunii populiste si xenofobe UKIP, se afla la originea polemicilor din Marea Britanie fata de presupusul val de imigranti romani si bulgari. Marea Britanie ar urma sa elimine de la 1 ianuarie restrictiile pe piata muncii impuse cetatenilor romani si bulgari, iar premierul David Cameron a propus, pe fondul polemicilor, limitarea accesului la indemnizatiile sociale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.