Cea mai inalta instanta legislativa chineza a adoptat sambata motiunile care formalizeaza abolirea taberelor de reeducare prin munca si relaxarea politicii de control a nasterilor, a anuntat presa de stat,

Aceste doua reforme emblematice au fost anuntate la jumatatea lunii noiembrie dupa o reuniune a Comitetului central al Partidului comunist chinez (PCC).

Ele au fost aprobate sambata "printr-un vot" al comitetului permanent al Adunarii nationale populare (ANP), camera de oficializare legislativa a deciziilor Partidului unic, a transmis agentia oficiala China Noua.

Format in 1957, sistemul de reeducare prin munca, sau "laojiao", permite arestarea persoanelor printr-o simpla decizie politica pentru o durata de maxim patru ani. Aceste tabere "nu mai sunt necesare" ca masura care "sa dezvolte" sistemul judiciar al tarii, a transmis China Noua anterior in cursul saptamanii, referindu-se la un text guvernamental.

Comitetul permanent al ANP a adoptat de asemenea o rezolutie care "autorizeaza cuplurile unde unul dintre membri este copil unic sa aiba doi copii", a adaugat agentia oficiala. Aceasta marcheaza o relaxare evidenta a politicii chineze de planificare familiala, numita politica copilului unic si adoptata acum trei decenii pentru a stagna cresterea demografica in cea mai populata tara din lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.