Saizeci de persoane au fost ranite de piranha, pesti carnvori, pe o plaja a fluviului Parana, in Argentina, inclusiv o fata in varsta de 7 ani careia i s-a amputat un deget, conform autoritatilor.

Atacul a survenit miercuri in apropiere de Rosario, oras cu un milion de locuitori care gazduieste saptamana viitoarea cursa Dakar, in timp ce argentinienii se indreapta catre plaje si malul apelor pentru a face fata mai usor temperaturilor caniculare ale verii australe.

"Au fost foarte agresivi. A inceput spre sfarsitul diminetii, cand oamenii au simtit muscaturi de picioare, talpi si maini. Palometas (numele local pentru pestii piranha) au rupt pur si simplu bucatele de carne din unii oameni", a declarat Gustavo Centurion, medic al Sistemului de urgente medicale din Rosario, scrie mediafax.

Bancul de pirahna nu a putut fi observat de cei care se scaldau deoarece apele fluviului Parana sunt tulburi din cauza debitului.

Pestii pygocentrus nattereri (pirahna rosii), cei mai raspanditi din America de Sud, si serrasalmus spilopleura (pirahna aurii), de 20 pana la 60 de centimetri lungime, sunt speciile de pesti carnivori identificate in aceasta regiune de catre Institutul de limnologie.

Fluviul Parana, cu izvoarele in Brazilia, se revarsa in Oceanul Atlantic dupa ce a traversat Paraguay si Argentina.

"Palometa este un peste foarte vorace, cu o dentitie puternica ce provoaca leziuni daca apuca sa muste", conform lui Federico Corner, directorul Sistemului de urgenta sanitara din Rosario, care a instalat un centru de tratament pe plaja in cauza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.