Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, considera ca activitatile de spionaj ale Statelor Unite indreptate impotriva Israelului sunt "inaaceptabile", dupa dezvaluiri privind spionajul practicat de NSA.

"Referitor la lucrurile publicate in ultimele zile, am cerut examinarea problemei", a spus Netanyahu, conform Reuters.

"Date fiind relatiile apropiate dintre Israel si Statele Unite, unele lucruri nu se fac si sunt inacceptabile pentru noi", a insistat Netanyahu.

Pe fondul acuzatiilor de spionaj, mai multi membri ai Guvernului de la Ierusalim au cerut intensificarea presiunilor pentru eliberarea lui Jonathan Pollard, un israelian condamnat in SUA pentru spionaj, scrie MEDIAFAX.

Agentia americana pentru Securitatea Nationala (NSA) si Serviciul guvernamental britanic de informatii (GCHQ) au spionat peste 1.000 de obiective straine in ultimii ani, printre demnitarii vizati fiind fostul premier israelian Ehud Olmert si lideri UE, a dezvaluit ziarul The New York Times, citand documente oferite de transfugul Edward Snowden.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.