Anchetatorii germani au localizat aproximativ 200 de masini furate in Tadjikistan, iar unele dintre acestea sunt conduse de membri ai familiei presedintelui Emomali Rahmon, afirma cotidianul Bild.

Cu ajutorul sistemului GPS, anchetatorii germani, autorizati de Parchetele din Berlin si din Kaunas, din Lituania, au descoperit in Tadjikistan aproximativ 200 de masini furate, a explicat purtatorul de cuvant al autoritatilor judiciare din Berlin, Lisa Jani, confirmand informatiile publicate de Bild.

Politistii au descoperit in fosta republica sovietica 93 de masini marca BMW inmatriculate initial in Germania, potrivit cotidianului german, scrie MEDIAFAX.

Senatorul orasului Berlin insarcinat cu justitia, Thomas Heilmann, a avertizat Ministerul de Externe intr-o scrisoare din 23 mai. "Majoritatea masinilor se afla in posesia unor persoane care au legaturi economice sau de familie cu familia presedintelui tadjik", se arata in scrisoarea trimisa de senatorul Thomas Heilmann.

Potrivit Bild, ambasadorul Tadjikistanului la Berlin a fost convocat la Ministerul german de Externe, dar acesta a refuzat sa comenteze informatiile, afirmand doar ca discutiile cu partea tadjika au vizat teme privind cooperarea in lupta impotriva criminalitatii organizate.

Ambasada Tadjikistanului la Berlin nu a reactionat la aceste informatii.

Autoritatilor locale li s-a cerut sa confiste masinile, insa solicitarea nu a fost pusa in practica.

Potrivit Bild, ancheta lansata la Berlin nu a fost pe placul autoritatilor de la Dusanbe. Ministrul tadjk de externe si-a anulat in ultimul moment o vizita programata pentru luna octombrie la Berlin, afland ca autoritatile germane intentionau sa abordeze situatia in cadrul discutiilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.