Angela Merkel a indemnat miercuri la "o evolutie" a tratatelor europene in vederea avansarii integrarii europene, in primul discurs pe care l-a sustinut in fata deputatilor, la Berlin, la o zi dupa ce a fost realeasa cancelar.

"In Europa avem o situatie in care fiecare spune «putem face sa evolueze totul, dar singurul lucru pe care nu-l putem schimba sunt tratatele». Cred ca nu vom dezvolta o Europa care sa functioneze in acest fel", a declarat Merkel, in aplauzele parlamentarilor.

Ea a facut aceasta declaratie inaintea unei vizite la Paris, miercuri seara, in vederea pregatirii Consiliului European de joi. Franta face parte dintre tarile ostile unei modificari a tratatelor care stabilesc arhitectura institutionala a Uniunii Europene, de teama ca nu le poate adopta, scrie MEDIAFAX.

"Stiu ca este dificil uneori sa fie adoptate schimbari ale tratatelor in anumite tari, dar cine vrea mai multa Europa este necesar sa fie pregatit sa modifice legislatia anumitor competente", a continuat ea.

"Nu putem sa stam imobili intr-o lume care se misca in permanenta... Acest lucru nu functioneaza", a subliniat cancelarul conservator.

"Avem in Europa o situatie in care Germaniei i se reproseaza ca se opune anumitor evolutii. Nu este cazul. Ne aflam printre cei care afirma ca este necesar sa determinam o evolutie a tratatelor", a insistat Merkel.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.