Britanicii nu sunt rasisti fata de romani si bulgari, dar invinovatesc Guvernul pentru lipsa de informatii cu privire la impactul imigratiei asupra Marii Britanii, potrivit unui studiu.

In total 80% dintre persoanele care au participat la acest studiu, efectuat de think-tankul independent in domeniul imigratiei British Future, sustin masuri mai dure. Insa 77% afirma ca ar primi migranti din Romania si Bulgaria care muncesc din greu si platesc taxe, invata limba si se integreaza in comunitate, relateaza site-ul The Huffington Post UK.

De asemenea, 38% dintre persoanele intervievate cred ca numarul romanilor si bulgarilor care vor veni in Marea Britanie in 2014 va fi mai mare de 50.000 de persoane, 18% apreciind ca va fi cuprins intre 50.000 si 100.000, iar alti 13% estimand ca ar putea atinge o jumatate de milion. Guvernul roman a afirmat ca numarul imigrantilor nu va fi nici pe departe asa de mare, scrie mediafax.

Potrivit studiului, trei sferturi dintre cei chestionati sunt de parere ca Guvernul britanic a esuat sa ofere suficiente informatii despre ceea ce se va intampla dupa anularea restrictiilor impuse romanilor si bulgarilor pe piata muncii britanice.

"Momentul imigrarii din Romania si Bulgaria nu este popular, iar oamenii sunt ingrijorati cu privire la presiunile pe care le-ar putea crea, insa nu au prejudecati", a declarat Sunder Katwala, directorul British Future. "Oamenii vor ca problemele sa fie solutionate, ci nu agitate. Daca nou venitii vor depune efortul sa munceasca din greu, sa contribuie si sa se integreze in Marea Britanie, majoritatea oamenilor ii accepta", a spus el.

Londra a refuzat sa publice sau sa comande estimari cu privire la numarul imigrantilor asteptati in tara dupa anularea restrictiilor impuse romanilor si bulgarilor la 1 ianuarie, iar politicieni din cele doua tari au respins temeri potrivit carora acest acces nerestrictionat va declansa un aflux de imigranti.

Mai putin de jumatate dintre respondenti (43%) au declarat ca l-au auzit pe premierul David Cameron vorbind despre modificari ale drepturilor romanilor si bulgarilor de a munci in Marea Britanie, iar aproape o treime (32%) afirma ca nu au auzit acest lucru de la politicieni influenti.

Citeste si:
Trump, dupa presa a scris ca ar dori crocodili la frontiera...
Trump, dupa presa a scris ca...

Studiul a fost efectuat in contextul in care premierul a prezentat un plan dur de revizuire a regulilor in domeniul prestatiilor sociale, inclusiv neacordarea acestora in primele trei luni de la sosirea unor imigranti din UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.