Politia britanica a respins luni seara teza aparuta in aceasta vara cu privire la asasinarea printesei Diana de catre trupele de elita SAS, afirmand ca "nu exista dovezi credibile" pentru a sustine aceasta teorie.

Politia a anuntat, intr-un comunicat, ca "a intreprins o ancheta pentru a verifica pertinenta si credibilitatea" informatiilor primite in august 2013 privind moartea Dianei si a lui Dodi Al-Fayed.

"Ancheta este acum incheiata", iar o declaratie oficiala va fi facuta marti, precizeaza politia britanica in acest comunicat.

La mijlocul lui august, politia britanica a anuntat ca va "examina informatii recent comunicate" cu privire la aceste decese, fara a dezvalui detalii despre natura lor. Mai multe publicatii britanice au anuntat ca, potrivit uneia dintre aceste informatii, SAS (Special Air Services), trupe de elita ale armatei britanice, erau "responsabile de moartea printesei Diana".

Insa, potrivit comunicatului politiei publicat luni seara, "concluzia finala (a anchetei) este ca, desi au fost facute declaratii privind implicarea SAS in aceste decese, nu exista nicio dovada credibila pentru a sustine ideea ca aceste afirmatii sunt intemeiate".

"In consecinta, Serviciul Politiei Metropolitane (MPS) este convins ca nu exista niciun motiv care poate fi probat, pentru a initia o ancheta".

Comisarul adjunct Mark Rowley a oferit un rezumat al raportului tuturor partilor vizate de acest subiect, scrie MEDIAFAX.

Diana, fosta sotie a printului Charles, mostenitorul tronului britanic, si iubitul ei Dodi Al-Fayed, fiul omului de afaceri egiptean Mohamed Al-Fayed, ca si soferul lor Henri Paul, au murit intr-un accident de automobil care a avut loc pe 31 august 1997, in tuneul de sub podul Alma din Paris.

Anchetele initiate de politia din Franta si cea din Marea Britanie au stabilit ca accidentul rutier s-a produs din vina soferului, Henri Paul, care era in stare de ebrietate si conducea cu o viteza prea mare, incercand sa scape de paparazzi, pe strazile Parisului.

Citeste si:
O nouă tentativă de asasinare la adresa lui Vladimir Zelenski
O nouă tentativă de asasinare...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.