Polonia, Lituania, Letonia si Estonia au exprimat preocupare in legatura cu instalarea de catre Rusia a unor sisteme de rachete in apropierea frontierelor Uniunii Europene.

"Planurile de instalare a bateriilor de rachete Iskander-M in regiunea Kaliningrad ne ingrijoreaza", se arata intr-un comunicat comun emis de Ministerul polonez de Externe.

Rusia a instalat sisteme de rachete Iskander-M, cu raza scurta de actiune, in partea de vest a tarii, in apropiere de frontiera cu Uniunea Europeana, a confirmat Ministerul rus al Apararii. "Sistemele de rachete operationale si tactice Iskander au fost desfasurate in Regiunea militara Vest", care include si enclava Kaliningrad, situata intre Polonia si Lituania, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii, Igor Konacenkov. "Aceste masuri nu incalca niciun acord international", a dat asigurari oficialul rus, scrie MEDIAFAX.

Regiunea militara Vest include si Moscova si Sankt-Petersburg, intinzandu-se pana in zona arctica si pana in nordul Ucrainei.

Cotidianul Bild a relatat sambata ca Rusia a instalat, in ultimele 12 luni, sisteme de rachete Iskander-M, numite si SS-26, in apropierea frontierelor UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.