Mai multe regiuni din Egipt, intre care si periferii ale capitalei Cairo, au fost acoperite de un strat de zapada vineri, pentru prima data dupa mai multi ani, potrivit unui oficial al centrului meteorologic egiptean.

"Este pentru prima data dupa foarte multi ani" cand se vede zapada in zona Cairo, a anuntat pentru AFP Ali Abdelazim, de la Directia generala de meteorologie.

La Medinati, un oras nou din nord-estul Cairo, un locuitor a relatat ca a fost trezit din somn de un zgomot neobisnuit. "La ora sase dimineata, am auzit cum fulgii de zapada se loveau in fereastra mea", a spus el, contactat telefonic.

"Cand am iesit afara, am vazut ca gradina mea era complet alba", a adaugat Karim Kheirat. "Este pentru prima data in viata mea cand vad asa ceva", a continuat el, scrie MEDIAFAX.

Alte suburbii ale megalopolisului egiptean au fost de asemenea afectate de ninsori, dar intr-o masura mai mica, au anuntat mai multi locuitori.

In Peninsula Sinai, un strat de mai multi centimetri de zapada a acoperit zona montana Sfanta Ecaterina in urma unei furtuni de zapada, un fenomen care nu s-a mai intamplat de decenii.

De la fata locului, Mokhtar Hussein a afirmat pentru AFP ca locuitorii nu mai ies din case "de ieri, deoarece toate cartierele orasului sunt acoperite de zapada".

La Ras El Bar, pe coasta mediteraneana, gradini, strazi si case au fost acoperite de o mantie alba in urma unor ninsori puternice, potrivit lui Rania al-Moubachir, care a afirmat pentru AFP ca "vede asa ceva pentru prima data in viata sa".

Ninsori usoare au mai fost semnalate la Alexandria, cel de-al doilea oras al tarii, situat de asemenea in nordul Egiptului. Din cauza vremii vremii nefavorabile si rafalelor intense de vant, autoritatile au anuntat inchiderea portului, care are loc a trei zi consecutiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.