Imigrantii europeni care doresc sa obtina beneficii sociale in Marea Britaie vor fi supusi, incepand de vineri, unui test cu 100 de intrebari, scrie The Guardian.

Prin intermediul testului de rezidenta, autoritatile britanice vor sa controleze fluxul de imigranti care vor intra in tara dupa ce restrictiile de munca se vor ridica la 1 ianuarie 2014. Testul va include intrebari despre nivelul de engleza si intrebari specifice care sa demonstreze ca imigrantul nu a reusit sa-si gaseasca un loc de munca la el i tara.

Uniunea Europeana considera ca dreptul la circulatia libera a muncii este o obligatie, insa guvernul britanic insista ca are la randul sau dreptul sa-i "interogheze" pe cei care vor sa obtina beneficii ociale.

Imigrantii europeni sunt deja supusi unor investigatii privind trecutul lor profesional.

Acum insa imigrantii ”vor trebui sa raspunda unor intrebari cu un caracter individual mai pronuntat, sa ofere raspunsuri mai detaliate si sa prezinte mai multe dovezi inainte de a primi permisiunea de a solicita ajutoare", susţin reprezentantii Ministerului britanic al Muncii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.