Unchiul liderului nord-coreean Kim Jong-un a fost executat joi la scurt timp dupa ce a fost condamnat la moarte de catre un tribunal militar special, a anuntat vineri agentia oficiala de presa KCNA, care il numeste "tradator".

Coreea de Nord a confirmat oficial luni executia, pentru comiterea de "acte criminale" si conducerea "unei factiuni contrarevolutionare", a lui Jung Song-thaek, influentul unchi al lui Kim Jong-un considerat pana de curand numarul doi al regimului.

Coreea de Sud si-a exprimat, vineri, "profunda ingrijorare" dupa anuntul executiei unchiului liderului nord-coreean, care era oficial numarul doi in regimul de la Phenian, scrie MEDIAFAX.

"Guvernul este profund ingrijorat cu privire la evolutiile recente din Coreea de Nord si urmareste indeaproape situatia", a declarat intr-un comunicat Ministerul Unificarii, care se ocupa de relatiile dintre cei doi vecini.

Coreea de Sud va fi pregatita pe deplin pentru "orice posibilitate pe viitor", colaborand strans cu aliatii sai, a adaugat comunicatul.

Agentia de presa nord-coreeana KCNA a anuntat vineri dimineata executarea, cu o zi inainte, a lui Jang Song-thaek, in varsta de 67 de ani, unchiul influent al tanarului lider Kim Jong-un.

Acuzat ca este un "tradator al natiunii", Jang fusese condamnat la moarte de un tribunal militar special. Regimul il acuza pe Jang Song-thaek ca l-a tradat pe Kim Jong-un si pe tatal acestuia, Kim Jong-il, care a condus tara din 1994 si pana cand a murit, in 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.