O manifestatie a miscarii protestatare "forconi" (furcile) a blocat joi dupa-amiaza din nou frontiera intre Italia si Franta la Vintimille, dupa un episod similar in cursul diminetii, transmite presa locala citata de AFP.

Manifestantii s-au dispus astfel incat sa blocheze circulatia pe cele doua sensuri, atat pe autostrada cat si pe drumurile nationale.

Contactata de AFP, politia locala a declarat ca agentii sai se afla pe teren si ca nu poate da alte informatii.

In cursul diminetii, aproape o mie de persoane apartinand unor categorii profesionale diverse au blocat circulatia in acest oras si inspre Franta.

Conform publicatiei Corriere della Sera, tinerii manifesteaza impotriva degradarii din scolile lor, muncitorii transfrontalieri impotriva eliminarii unui bonus fiscal si comerciantii impotriva presiunii fiscale apreciata ca fiind prea ridicata, scrie MEDIAFAX.

Pornita din Sicilia, miscarea "forconi", care are ca simbol furca taraneasca, a reunit initial agricultori preocupati de cresterea taxelor si impozitelor si de disparitia fermelor mici. Ulterior, miscarea a inclus artizani, comercianti, antreprenori si soferi..


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.