Inalta Curte de Justitie australiana, cea mai inalta instanta a tarii, a interzis joi casatoria intre persoane de acelasi sex, la cateva zile dupa celebrarea primelor casatorii gay in capitala Canberra, al carei ansamblu legislativ votase in favoarea acestora, relateaza AFP.

"Legea privind mariajul nu este valida pentru formarea sau recunoasterea casatoriei pentru cuplurile de acelasi sex", a declarat Curtea, care a luat decizia cu unanimitate de voturi, transmite MEDIAFAX.

Guvernul federal a sesizat justitia, deoarece casatoria in Australia este reglementata de legea federala si nu de catre cele sase state si doua teritorii care compun tara.

Dupa autorizarea mariajului intre persoane de acelasi sex de catre adunarea legislativa a teritoriului Canberra, legea a intrat in vigoare, doar in acest stat sambata trecuta, si mai multe cupluri si-au oficializat uniunea la miezul noptii.

Insa guvernul a sesizat imediat justitia pentru a anula aceste uniuni.

Uniunile civile intre persoane de acelasi sex sunt autorizate in majoritatea statelor australiene insa casatoria ramane definita la nivel federal precum uniunea dintre un barbat si o femeie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.