Noua sute de migranti clandestini care se indreptau catre Italia la bordul unor ambarcatiuni precare au fost recuperati in Marea Mediterana in ultimele 24 de ore, a anuntat luni seara Marina militara italiana.

O operatiune navala italiana, denumita "Mare Nostrum" a fost decretata intr-o zona vasta dupa mai multe naufragii in apropiere de insula italiana Lampedusa in octombrie.

Ambarcatiunile localizate luni cu ajutorul elicopterelor nu aveau niciun fel de dispozitiv de securitate la bord si navigau in conditii precare cand au fost salvate, a declarat Marina militara intr-un comunicat.

O parte din cei 900 de migrantii au fost recuperati de o nava libiana si de una comerciala, fiind condusi in portul Tripoli, conform comunicatului, scrie MEDIAFAX.

Zeci de mii de migranti clandestini incearca in fiecare an sa efectueze calatoria, deseori la bordul unor ambarcatiuni aflate in stare proasta, catre Italia, plecand de pe coasta Africii de Nord (in special din Libia si Tunisia). Este vorba mai ales de migranti din zona subsahariana. Altii vin din Siria, Irak, Afganistan, chiar si Asia de Sud. Majoritatea sunt victimele unor traficanti fara scrupule, in dorinta de a isi incerca norocul in Europa.

Un anumit numar dintre aceste ambarcatiuni au naufragiat in ultimii ani, uneori fara ca cineva sa afle de incident.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.