Presedintele cubanez, Raul Castro, se va deplasa in Africa de Sud pentru a asista la funeraliile lui Nelson Mandela, care vor avea loc la 15 decembrie, potrivit unui comunicat oficial citit la televiziunea nationala, relateaza AFP.

El va fi insotit de ministrul sau de Externe, Bruno Rodriguez, adauga comunicatul.

Potrivit MEDIAFAX, autoritatile cubaneze au decretat vineri trei zile de doliu national in memoria lui Nelson Mandela, un "prieten intim" al Cubei, careia i-a rezervat, in iulie 1991, una dintre primele sale vizite in strainatate dupa iesirea din inchisoare.

Mare prieten al parintelui revolutiei cubaneze, Fidel Castro, retras de la putere din motive de sanatate in 2006, Nelson Mandela a venit in Cuba in iulie 1991, in special pentru a-i multumi pentru sprijinul pe care l-a acordat luptei impotriva apartheidului.

Aproximativ 400.000 de militari cubanezi au fost mobilizati in anii '80 in Angola, unde au invins armata sud-africana, fapt ce a contribuit la slabirea regimului apartheidului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.