Serviciile speciale ucrainene au anuntat, duminica, lansarea unei anchete pentru "tentativa de preluare a puterii" de catre unii "politicieni", relateaza AFP.

"Am declansat o ancheta pentru acte ilegale care vizau preluarea puterii", a declarat purtatorul de cuvant al Serviciului de securitate, Lada Safonovoa, transmite MEDIAFAX.

Aproximativ 200.000 de manifestanti proeuropeni s-au adunat, duminica, in Piata Independentei din Kiev, cerand demisia presedintelui Viktor Ianukovici.

Viktor Ianukovici a renuntat, in urma cu doua saptamani, la negocierile pentru semnarea acordului de asociere cu Uniunea Europeana, existand indicii ca ar incerca sa apropie Ucraina de aderarea la uniunea vamala Rusia-Belarus-Kazahstan. Decizia lui Ianukovici de a abandona negocierile cu UE, care durau de trei ani, a generat un val de proteste violente si o criza politica fara precedent de la fosta Revolutie portocalie.

Iulia Timosenko a cerut, din inchisoare, demisia "imediata" a presedintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici, conform unui mesaj citit de fiica sa in Piata Independentei din Kiev. "Obiectivul nostru este retragerea imediata a presedintelui ucrainean", a spus Evghenia Timosenko.

"Nu trebuie sa dam inapoi, nu trebuie sa negociem cu acest regim care are sange pe maini. Avem de ales intre a ne supune unei dictaturi corupte si a reveni acasa, in Europa. Sansele de a ajunge din nou intr-o dictatura asemanatoare cu cele din Evul Mediu sunt foarte mari. Ianukovici nu va semna niciodata vreun acord de asociere cu Europa, a decis sa adere la clubul dictatorilor", a insistat Timosenko.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.