Papa Francisc va avea, la mai putin de noua luni de la alegerea sa ca suveran pontif, o statuie la muzeul figurilor de ceara din Roma, care va reprezenta momentul primei sale aparitii la balconul bazilicii Saint-Pierre.

Statuia, care asteapta acordul oficial de la Vatican, ar trebui sa fie expusa publicului incepand de duminica, a declarat pentru AFP, Fernando Canini, directorul muzeului.

"Toata lumea ne spunea ca lipsea statuia Papei Francisc", a spus el, explicand ca fabricarea acesteia - pe baza unei fotografii - a durat trei luni, scrie MEDIAFAX.

"In aceasta perioada de criza speram ca statuia Papei Francisc va contribui la cresterea numarului de vizitatori", a completat acesta.

Statuia Papei Francisc se va alatura celei a predecesorului sau Papa Benedict al XVI-lea.

Mainile si capul statuii sunt fabricate dintr-un amestec de ceara si silicon, utilizat in general de catre stomatologi, in timp ce restul corpului - imbracamintea alba papala - este din lemn si rasina. Capul din argila a fost fabricat de un artist italian, Otello Scatolini, care a mai realizat statuia celebrului tenor Luciano Pavarotti si pe cea a cantaretului de rock Zucchero.

Canini a mentionat ca amestecul ceara-silicon a fost ales pentru a asigura durabilitatea in timp a statuii, tinand cont de numarul mare de vizitatori care vor veni sa se fotografieze langa ea.

"Noi l-am facut pe Papa Ioan Paul al II-lea din ceara si s-a topit", a explicat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.