Politia islandeza a fost obligata, pentru prima data in istorie, sa deschida focul asupra unei persoane, care a decedat luni, in urma incidentului.

Incidentul este unul "fara precedent" in Islanda, a declarat in timpul unei conferinte de presa la Reykjavik directorul national al politiei, Haraldur Johannessen.

Tara cu 322.000 de locuitori are cea mai slaba rata a criminalitatii din lume, iar politistii inarmati intervin foarte rar.

Victima era o persoana cu probleme psihice, care avea mai putin de 60 de ani si care, din motive necunoscute, a inceput sa traga cu o arma de vanatoare din apartamentul sau din Reykjavik, in care locuia singur, in noaptea de duminca spre luni, in jurul orei locale 03.00 (05.00 ora Romaniei), scrie MEDIAFAX.

Dupa ce a evacuat imobilul si a incercat fara succes sa stabileasca un contact cu el, politia a lansat grenade cu gaz prin ferestrele apartamentului in care locuia individul, pentru a-l neutraliza.

"Operatiunea nu a avut succes si barbatul a inceput sa traga prin ferestrele apartamentului sau", a declarat directorul politiei capitalei, Stefan Eiriksson.

O echipa specializata de interventie a patruns in apartament in jurul orei 06.00 si a fost intampinata cu focuri de arma. Un glont l-a lovit in casca pe un politist, iar altul a ajuns in vesta antiglont a altuia. Drept raspuns, politistii au tras in individ, care a decedat in urma ranilor, la spital, in cursul diminetii.

"Politia regreta acest accident si prezinta condoleante familiei victimei", a declarat Haraldur Johannessen.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.