Opt din zece olandezi considera ca este necesar ca frontierele tarii lor sa ramana inchise pentru romani si bulgari anul viitor, potrivit unui sondaj Maurice de Hond pentru partidul socialist (PvdA).

Potrivit editiei de marti a ziarului Telegraaf, sondajul, efectuat pe un esantionde 1.800 de persoane, releva ca 91% din sustinatorii VVD (la putere), 82% dintre cei ai PvdA si toti (100%) votantii formatiunii anti-migrare PVV vor ca frontierele Olandei sa ramana inchise,

Inclusiv 53% dintre sustinatorii formatiunii liberal-democrate proeuropene D66 doresc mentinerea restrictiilor, potrivit sondajului.

Partidul socialist i-a cerut ministrului sau pentru Afaceri Sociale si Muncii Lodewijk Frans Asscher sa adopte masuri unilaterale pentru a se asigura mentinerea restrictiilor, scrie MEDIAFAX.

Deputatul socialist Paul Ulenbelt a declarat pentru Telegraaf ca Asscher doar vorbeste si nu face nimic. Situatia cu care se confrunta Olanda este "incredibil de iresponsabila", a spus Ulenbelt, citat de ziar. Parlamentarii dezbat bugetul cu Asscher marti si miercuri.

Asscher a fost citat saptamana trecuta apreciind ca indemnurile Marii Britanii la limitarea migrarii in cadrul UE sunt "potential interesante" si ca planuieste sa le analizeze mai atent. Premierul britanic David Cameron a sugerat o serie de masuri in vederea limitarii migrarii inauntrul UE, in contextul anularii la 1 ianuarie a restrictiilor pe piata muncii impuse romanilor si bulgarilor.

Potrivit site-ului DutchNews.nl, ministrul olandez planuieste sa ridice problema "impactului negativ" asupta libertatii de miscare provocat de catre est-europeni la viitorul summit al liderilor UE, pe 9 decembrie. De asemenea, el lucreaza la acorduri cu Polonia, Romania si Bulgaria in vederea stoparii exploatarii muncitorilor provenind din aceste tari.

Potrivit site-ului Nu.nl, crestin-democratii (CDA) sustin, de asemenea, ideile premierului britanic David Cameron. Parlamentarul Pieter Heerma a declarat pentru site ca venirea unor noi muncitori din Europa de Est va complica sarcina gasirii unui loc de munca pentru cei aproximativ 700.000 de olandezi aflati in aceasta situatie. "Piata noastra a muncii are o parte nationala si europeana", a spus el.

Citeste si:
SONDAJ: Ce părere au bucureștenii despre Nicușor Dan în funcția de...
SONDAJ: Ce părere au...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.